Kimpetra

Mysjul

Kategori: Daily nonsense

Hade en jättemysig jul! Började morgonen med paketöppning hos Markus, både av honom och hans föräldrar. Sen åkte jag hem till pappa och åt grötfrukost, lekte med Alexandra och kollade på Kalle såklart. När vi precis skulle hugga in på julmaten fick vi besök av farmor och kusiner, och sen kom självaste tomten och hälsade på ;) tyckte nog Alexandra var kul. Sen åt vi i lugn och ro, och Markus kom hem till oss. Så öppnade vi paket, fick så fina saker :) och Alexandra fick bland annat ett Lundby dockhus, undervåning och trädgård som vi började bygga ihop framåt tolvtiden. Jag och älskling gick hem till mamma sen och sov där, och nästa dag gick jag till pappa igen och åt och vi kollade på jätteroliga filmer. Som sagt, mysjul. Brukar ju oftast fira med hela släkten men man kan ju variera sig lite också. Idag skulle jag jobba. Kaos imorse. Skulle ta bussen, så kom jag på att det räknas som söndag idag och inte gick någon buss. Frågade Mitra vad vi skulle göra, sen bestämde jag mig för att ringa en taxi. Precis när jag skulle ut till taxin smsa Mitra och frågade om jag kunde avboka, för hon lyckades låna bilen. Så fick gå ut och be den trevliga chauffören att åka igen för jag behövde ingen taxi längre, haha. Efter jobbet åkte jag till Erikslund och skulle spana in mellandagsrean. Hittade bara ett träningslinne, men hade inte så gott om tid på mig så hann väl inte kolla så noga. Nu är det snart läggdags igen, jobbar imorgon med. Medan andra tar ut ledighet jobbar jag mycket mer än vanligt. Tagit lite bilder som jag inte lagt in än, får duga med dessa så länge.
 
 

Tagga juuuul

Kategori: Daily nonsense

I torsdags åkte jag hem till pappa och var med Alexandra. Vi lekte och kollade på julkalendern och sen följde hon med mig hem till mamma och hjälpte oss klä granen. Hon vart riktigt fascinerad över min gamla discokula också så hon ska få något liknande imorgon. För imorgon är det ju julafton.. Jobbade fre-lör så idag fick jag vara ledig, på en söndag!! Så igårkväll öppnade jag baginboxen och idag har jag varit och köpt de sista julklapparna. Nu måste jag bara se till att hinna slå in allt. Blev mer än vanligt i år, hade ju lite mer än studiebidraget att köpa för. Jag och Markus har köpt Bingolotter till uppesittarkvällen som börjar snart och laddat upp med julmust och saffransgifflar. Hoppas på storvinsten ;) 
 
Julklapp från jobbet!!! finfint
 
mina nya skoooor ♥
 
Ståtliga Marley i snön

5 dagar till jul!

Kategori: Daily nonsense

Igår körde jag en storstädning i Markus rum. Så mycket kläder som jag bara dräller omrking mig. Sen åkte jag till stan och köpte lite fler julklappar, sen mötte jag upp Amanda. Vi åt sushi och hade lite catch-up och planerade lite nyår. Idag har jag varit hundvakt. Har hållt mig uppdaterad om instagram-upploppet också i Göteborg på flashback. Små barn som startat något de inte själva fattar. Kolla bara på den här videon och se vilka djur. Fast folk på flashback är väl inte mycket bättre heller. Sprider olika namn, bloggar, deras instagram, är rasistiska och fördomsfulla. Värsta häxjakten. Här har det inte varit något direkt upplopp i alla fall, förutom att jag klämt fingret, blivit lite skallad, fått ett hål i tröjan och jagat valpar. Men annars har de sovit rätt mycket. Idag kanske jag ska hem till mamma och klä granen. Hon har för första gången köpt en plastgran. Visst är det mycket mysigare med en riktig gran som luktar gott, men det är ju rätt praktiskt ändå med plast. Särskilt om man inte ska vara hemma så mycket under julen. Får se vad jag blir för gran-människa, haha.
 
 

until the end of time

Kategori: Daily nonsense

Hur ska man resumera denna veckan då. Började friskna till så träffade mamma och åkte till Erikslund, sen in till stan och fikade lite. Hade körlektion och gick i minusgraderna och hämtade ut mina paket. Älskar klänningen! Jobbade extra på torsdagen och då bjöds vi på lussefika och luciatåg. Sen fikade jag mer hemma hos pappa med dem och farmor och farfar, sen fortsatte jag till mamma så fikade och åt vi lite också. Rullade fram den kvällen. På lördagen hade jag dansuppvisning på förmiddagen på Carlforsska. Det gick rätt bra även om läraren var sjuk sista gången innan uppvisningen så alla hade lite av sin egen idé vilken takt det skulle gå i. Alexandra skulle också ha dansat men hon har fått vattkoppor så hon fick hoppa över det. Sen följde jag med pappa och Alexandra hem och åt och lekte med Alex, och sen åkte vi till Idania på sjukhuset som fått operera bort gallblåsan. Inte roligt.. Stackaren. Men allt gick bra tror jag och hon får förhoppningsvis åka hem idag eller imorgon.
 
Idag har jag tänkt ta en julklappsrunda på Erikslund. Är fortfarande lite småförkyld så får se om det blir en promenad eller buss. Nu måste vi börja träna Marley att gå lite i koppel. Han tycker nog att det är spännande men blött och kallt också. Har fått svarsbesked från antagning.se också. Tackade nej till det mesta t.ex. civilekonomprogrammet, sjuksköterska, grundläggande redovisning. Har ju tänkt fortsätta jobba under våren så då har jag inte tid med ett helt program. Kom in på webbdesignkurser på distans i Eskilstuna och Linköping, så tackar kanske ja till en sån. 
 
Veckans bildbooomb

interior design

Kategori: Daily nonsense

Hittade dessa på en blogg, men bilderna kommer från weheartit.
Fint och inspirerande! 
 
 

nätshopping

Kategori: Daily nonsense

Blev hemma från jobbet idag. Tråkigt, men lika bra så slipper jag bli sängliggandes nästa vecka. Idag har jag beställt en nyårsklänning och nya skor från Nelly, spännande att se hur de sitter på sen. Passade på att köpa ett nytt par av mina älskade Dr.Denim Plenty också♥ och en camojacka till Marley som är asfrän och ett läderkoppel. Håller på att planera lite julklappar. Svårt och veta om man prickar rätt på saker. 
 
  skorna går nog dock inte att använda på självaste nyår, åtminstone inte ute haha
 
 
 
 

nu är det vinter på riktigt

Kategori: Daily nonsense

Oj oj, vad dålig jag är. Men inte orkat ta tag i att skriva ett inlägg. Nu har 5 valpar lämnat oss. Obie, Ophelia, Oxye, Orion och Ockie. Tråkigt, men det blev lite lättare också. Finns en valp till salu kvar, Oboy. Han är ju jättego! Och det blir svårare och svårare för varje dag att tänka att han kanske ska tas ifrån oss. De har provat på att vara ute i koppel nu och lösa också, men bara korta stunder för graderna har varit nedåt -18 och nu har ju snön kommit. Igår kom det non-stop, och skapade kaos. Men jag längtade ju efter snö så nu får jag inte klaga. I måndags började jag känna mig hängig, men åkte ner på stan och fikade med Lovisa och gick lite på stan, sen när jag kom hem kände jag mig värre och på tisdagen hade jag fått feber. Har försökt ta det lugnt, men varit valpvakt också och bakat pepparkakor. Igår åkte jag till dansen, kände mig inte pigg på det egentligen (hostig, snorig och febrig) men är snart uppvisning så jag kände att jag behövde kolla på vad vi gjorde och så tog vi en gruppbild. Idag tänkte jag bara ta det lugnt och det har jag väl gjort också. Får se om det blir något jobb imorgon, vill inte gärna förlora pengar men min hälsa är viktigare. Såg förresten när jag satt vid en annan dator att typsnittet på bloggen var helt annorlunda och fult i den webbläsaren, undrar hur ni ser det?
 
Sååå god cheesecake och chai
 
och så Marley! i sina vinterkläder